Kategorier
Trädgården

Flitigt i trädgården

Efter en sagolikt varm och solig sommarhelg så vaknade jag i morse till en värld draperad i dimma. Sjön bakom grannarnas hus var helt osynlig och dimman suddade nästan ut grannhusen också.

Jag tog en liten tur ut på altanen, barfota, och njöt av luftens krispiga, klara svalka. Sommar och värme är fantastiskt men, för mig personligen så är det just den här sortens svala, höstiga luft, som jag tycker allra bäst om.

Det är inte alla som ligger och drar sig om morgnarna. Här på vår altan har det arbetats flitigt. Nya vackra nät har hängts upp på flera ställen.

Korsspindelns nät är verkligen vackert med sin klassiska form. Han hade vävt ett helt nytt nät sen igår, när vi först fick syn på honom.

Det här nätet verkar vara byggt på ett helt annat sätt. Vet inte vilken sort som bygger så här… en nybörjare kanske 😌

Ytterligare en vacker skapelse utan synlig ägare. Titta vid kanten mot hängrännan. Vilka imponerande skapelser!

Och helt plötsligt så släpper dimman och allt blir glasklart igen. Så märkligt och fantastiskt. Jag tog ett nytt foto och nu när jag tittar på det så blir det tydligt att vi haft en varm period ganska länge. Gräset är helt torrt 😳

Vi har ju bevattningsförbud så det går tyvärr inte att stödvattna. Nästa år ska jag ta vara på regnvatten så jag kan ge trädgården ordentligt att dricka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *