Kategorier
Trädgården

Nytt hus, nytt kapitel

Nytt kapitel, så känns det verkligen. Ett helt nytt oskrivet blad i livet. Vi har precis flyttat till vårt eget hus med trädgård, sambon och jag. Efter nästan tio år tillsammans i lägenheten i stan så känns det som en ny stor värld öppnar sig och allt är nytt och spännande.

Det blir längre resväg till jobbet, men det är det så värt, när man vet vad som väntar när man kommer hem. Jag vet… ännu är det ljust och varmt och allt känns enkelt. Jag återkommer med rapport när vintern fått fäste haha 😅

Första jobbmorgonen, klockan stod på 3:25 och jag kom ut i vardagsrummet till den här utsikten. Magiskt!

Det tog tid att fatta beslut om att köpa hus och lämna stan. Många år höll vi på fram och tillbaka, å ena sidan… å andra sidan… fram och tillbaka… så höll vi på. Vi var oftast inte ens överens om hur vi ville bo, hur stort eller litet, grannar eller ensamma ute i skogen, långt från stan eller nära.

Så i höstas hade vi bestämt oss för att stanna i lägenheten i stan så vi satte igång att tapetsera och fixa fint. Sen kom vintern och julhelgerna och barn och barnbarn på besök. Det var då vi förstod att vi måste göra något annat, för de vi älskar mest fick inte plats. Sen kom nyår och vårt kvarter exploderade i vilt smällande. Smällar och raketer överallt och på farliga ställen. Då rann det över för sista gången. När jag hade vinkat av de sista barnbarnen och kommit in igen så satt sambon och letade hus på hemnet.

Plötsligt var vi helt överens om hur vi ville bo och nu, fem månader senare, är vi på plats i vårt nya liv. Livet är sannerligen magiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *