Kategorier
Köket Osorterat

Rabarberpaj deluxe

Obs! inget för nötallergiker! Innehåller mandel.

  • 500 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 2 msk flytande smör
  • 100 g mandelmjöl

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 130 g smör
  • 4 msk kallt vatten

Gör pajdegen och tryck ut 2/3 i en pajform (ca 25-30 cm diameter). Picka botten med en gaffel och sätt aluminiumremsor längs insidan på kanten. Förgrädda skalet ca 10 minuter. Ta ut formen, ta bort aluminiumremsorna och ställ den att svalna lite.

Skala och skär rabarbern i bitar ca 2 cm. Förväll dem i 1 msk kokande vatten 2-3 minuter. Ställ åt sidan att svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i 1 msk vetemjöl och 2 msk flytande smör och sist mandelmjölet. Blanda ihop ordentligt.

Lägg rabarbern i pajformen och häll äggsmeten över. Gör degremsor av resterande pajdeg och lägg ut i ett mönster över pajen.

Grädda i ugn 200 grader – ca 20-25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och fyllningen har stannat.

Servera ljummen med vaniljvisp eller kall vaniljglass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *